Artistieke Leiding

Artistieke Leiding

Manja Op den Camp zakelijk en artistiek leidster richtte in 1999 Dansstudio Op den Camp op. Na 20 jaar is nog niets van haar passie verloren gegaan en brengt ze deze elke week enthousiast over op haar leerlingen.Dit jaar zal de dansstudio extra feestelijk uitpakken vanwege haar 20-jarig jubileum.

Als kleuter begon Manja al met dansen. Na de vooropleiding Toneeldans Jazz aan de dansacademie van Tilburg, studeerde zij verder aan de vakopleiding voor danspedagoge van Fontys Hogescholen. Zij studeerde af als docente en choreografe, met als hoofdvakken Jazz en Klassiek (Vaganova techniek). Bijscholingen deed zij op het gebied van tapdans, cecchettiballet en pilatestechniek .

Op televisie was zij te zien met de showgroep “Barrie Stevens dancers” in producties van de Vara 1993. Verder in 1996 in John de Mol producties voor SBS 6. In 1997 en 1998 danste zij in de showgroep “Dance Trax” voor de themafeesten van Arjan Van Dijk. In de kinderproduktie “Cinema India 2”vertolkte zij in 1999 de hoofdrol.

Aan de Universiteit van Maastricht heeft Manja tevens gezondheids-wetenschappen gestudeerd. Gezondheid hangt samen met het goed functioneren van lichaam en geest. Overbelasting of verstoring van de balans kan in de vorm van diverse fysieke en mentale klachten tot uiting komen. De gezondheid en het welzijn van de mens blijft haar inspireren en motiveren om door te gaan met creëren van nieuwe cursussen welke lichaam en geest ten goede komt.

De kinderlessen in Gronsveld, Margraten en Move & Fit in Eijsden worden verzorgd door Myrthe Schoenmakers. Myrthe heeft MBO CIOS Dansopleiding te Sittard afgerond en haar diploma ervaren dansleidster en danscoördinator behaald. Om haar dansvaardigheden te verbreden heeft ze de deeltijd studie HBO Docent Dansexpressie van Stichting Stroom afgerond. Bij dansstudio Op den Camp werkt ze diverse uren op de locaties: Gronsveld, Margraten en Eijsden.